HAZIRLANIŞ

Kabağı şeker ile birlikte akşamdan marine edin. Şekerin eriyip duru şurup haline gelmiş olması gerekiyor. Fırında 250C’de veya tencerede kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmiş kabakları püre haline getirip, içine 200 ml süt ilave ederek kaplara doldurun. Buzdolabında soğumaya bırakın. Servis ederken üzerine süt kreması, ceviz içi ve tarçın ekleyin. Afiyet olsun.

PÜF NOKTALARI

  • Kabağı şeker ile birlikte akşamdan marine edin.
  • Şekerin eriyip duru şurup haline gelmiş olması gerekiyor.
  • Fırında 250C’de veya tencerede kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Pişmiş kabakları püre haline getirip, içine 200 ml süt ilave ederek kaplara doldurun.
  • Buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Servis ederken üzerine süt kreması, ceviz içi ve tarçın ekleyin.
  • Afiyet olsun.

İÇİNDEKİLER

  • 1 kg Soyulmuş bal kabağı
  • 400 gr Şeker
  • 200 ml Süt
İÇİNDEKİLER