HAZIRLANIŞI

Vanilya ve mascarpone hariç tüm Tencereye koyalım. süt, un, yumurta sarısı ve şeker muhallebi kıvamına gelene kadar orta ısıda pişirilir. Sonrasında ocaktan alınır malzemelerle. Muhallebiyi ocaktan almadan hemen önce vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Mikserle çırparak ılıştırdığınız muhallebiye mascarpone peyniri de ekleyip 6-7 iyice çırpın. Krema hazır olunca Nescafe’yi  ve şekeri sıcak suda karıştırarak çözün ve bir çay süzgecinden geçirip bir kaba aktarın. Kedidili bisküvileri teker teker arkalı önlü bu şerbete batırıp servis tabağınıza dizin.(Borcam vb...) Bir sıra bitince üzerine kremanın yarısını döküp yayın. Ardından bir sıra daha kedidili dizin ve tekrar kremanın kalanını yayın. Tiramisu’yu buzdolabında tercihen 4 saat ila 1 gün arası bekletip üzerine kakao ve dilimlenmiş çikolata parçaları ile servis yapın.

PÜF NOKTALARI

İÇİNDEKİLER

* Tarif 10 kişiliktir.

  • 1000 gr Mascarpone Peyniri
  • 200 gr Krema
  • 120 gr Toz Şeker
  • 5 adet Yumurta
  • 200 gr Şeker
  • 600 ml Su
  • 80 gr Nescafe
  • 1 porsiyona 2 adet Kedi Dili
  • 3 cl Kahlua
  • 100 gr Bitter Çikolata
İÇİNDEKİLER