Hazırlanışı

Kabak, havuç ve brokoliyi bir tencerede sırasıyla haşlayın dişe gelecek şekilde. Sebzeleri haşladığınız kaynayan suda, karidesleri haşlayın buzlu suda bir dakika bekletin.
Kinoa’ yı ayrı bir kapta beş dakika haşlayın, geniş bir tepsiye koyun soğuması için.
Karışık yeşillikleri bol sirkeli suda 10 dakika ıslatılın, sonra kurutmaya bırakın.
Ayrı bir kapta 5 ml zeytinyağı, 40 gr portakal suyu ince kıyılmış taze baharatlar ekleyin ve karıştırın.

Yeşillikleri salata kâsesine alıp haşlanmış sebzeleri, kinoa ve avokado, turp dilimlerini ekleyin.
Üzerine taze baharat sosu salatanın üzerine gezdirin, Afiyet olsun.
 

Kinoa Bitkisi


Kinoa bitkisi 1-2 metreye kadar uzayan uzun ömürlü bir bitkidir. Bolivya ve Peru’da, And Dağlarının çorak yamaçlarında doğal olarak yetişen kinoa, tarihi kayıtlara göre bu bölgede M.Ö. 3000-5000 yılından beri yerliler tarafından yetiştiriliyor.

Kilo Kontrolü için Kinoa


Kinoa kalorisi çok düşük bir tahıl değildir ancak yine de son yıllarda düzenlenen diyet listelerinin pek çoğunda adının geçtiğini görebilirsiniz. Bunun başlıca nedeni kinoa’nın protein bakımından zengin olması ve yüksek oranda besin lifi içermesidir. Protein sizi uzun süre tok tutarken besin lifi kan şekeri dalgalanmalarını önleyerek öğünler arasında yaşanabilecek mide kazıntısına engel olur. Ancak fazla kinoa yemek yüksek kalorisi nedeniyle kilo kaybetmenizi zorlaştırabileceği için kontrollü tüketmelisiniz.
 

Püf Noktalar

  • Sebzeleri yıkarak istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz
  • Sebze ve karidesleri haşlamadan önce buzlu suyu hazırlayın
  • Haşlanmış sebze ve karidesleri suda fazla bırakmayın
  • Kinoa haşlarken fazla pişirmeyin
  • Avokado seçerken yumuşak olmasına dikkat edelim
  • Yeşilliklerin taze ve çıtır çıtır olsun

İçindekiler

  • Karides  150 gr
  • Beyaz kinao  40 gr
  • Kabak  40 gr
  • Havuç   40 gr
  • Balkabağı 40 gr
  • Pancar  20 gr
  • Brokoli  40 gr
  • Taze fesleğen 5 gr
  • Avokado ½
  • Portakal  1 adet
  • Fındık turp 5 gr
  • Akdeniz Yeşillik 50 gr
  • Zeytinyağı 5 gr
İçindekiler